Cinc raons per contractar un fons d’inversió

Med1

19 jul. 2021

Els fons d’inversió són un tipus d’instrument d’inversió que permet fer créixer els estalvis de manera segura i regulada, com vam comentar al darrer article. Ara bé, quins són els seus principals avantatges? Per quina raó és positiu contractar-los? Et donem cinc bons motius per fer-ho. 

Gestió professional

Un dels principals avantatges dels fons d’inversió és que no és necessari tenir un coneixement profund del mercat ni fer-ne un seguiment diari per trobar el millor moment de comprar o vendre: els fons d’inversió són gestionats per professionals experts, amb coneixements i experiència, que avaluen els riscos i les oportunitats d’inversió per tal d’oferir als clients un creixement adequat dels seus estalvis. 

Fiscalitat favorable

El fet no haver de “passar per caixa” a Hisenda fins que es reemborsin les participacions i benefici es faci efectiu és, sense dubte, un dels atractius més interessants dels fons d’inversió. És possible, a més, vendre les participacions d’un fons d’inversió i comprar-les en un altre sense que la plusvàlua tributi. D’aquesta manera, podem emmotllar el pagament d’impostos al moment que ens sigui més favorable. 

Diversificació

Les entitats gestores dels fons d’inversió reparteixen entre diverses inversions el patrimoni que han de gestionar, i així diversifiquen la possibilitat d’obtenir beneficis en diversos productes i redueixen el risc de possibles errades. A més, com els fons d’inversió són un tipus d’inversió col·lectiva, permeten accedir a mercats i actius atractius però de difícil accés, on no es podria entrar si s’hi volgués participar a títol individual. 

Transparència i seguretat

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) supervisa els gestors dels fons d’inversió i, per tant, vigila que compleixin amb la normativa establerta i amb tots els requisits de transparència i seguretat que exigeix la regulació per assegurar la màxima protecció de l’inversor. La CNMV imposa gran quantitat de requisits i controls sobre els fons d’inversió, i així el client pot estar tranquil i confiar en la seguretat dels seus estalvis. 

Adaptabilitat al perfil de l’inversor

Els fons d’inversió tenen una determinada filosofia d’inversió que el client pot conèixer abans de participar-hi. D’aquesta manera, el client pot apostar per fons d’inversió conservadors, com els fons garantits, que asseguren un creixement sostingut però més segur del capital, o bé per fons d’inversió més atrevits, com els fons de renda variable, que prevegin un més alt potencial de benefici econòmic. Cada client pot trobar el fons d’inversió que millor s’adapta als seus interessos.

 

Si estàs interessat a invertir els teus estalvis en fons d’inversió, a Med1 t’informarem sobre les característiques dels diversos fons que posem al teu abast, gràcies a la condició d’agent bancari de BBVA, i t’acompanyarem en el procés perquè puguis triar el producte que millor s’ajusta al teu perfil. Omple aquest formulari i contactarem amb tu.

 

Aquest és un text divulgatiu sobre els fons d’inversió. No es promociona ni es fa publicitat de cap fons d’inversió en concret, i, en tot cas, cal advertir, segons manen el Banc d’Espanya i la CNMV, que la rendibilitat de les inversions està sempre subjecta a les fluctuacions de mercat, que les rendibilitats passades no condicionen ni preveuen drets en el futur, que la rendibilitat de determinats productes pot ser nul·la o, en el pitjor dels casos, negativa, així com que les inversions estan lligades al factor risc i s’ha de determinar prèviament el seu perfil d’inversor.

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.