Aspectes clau per planificar amb èxit la jubilació

Med1

21 nov. 2023

És important planificar financerament la jubilació molt abans del moment en què arribi per tal d'aconseguir mantenir el nivell de vida que s'ha tingut durant la vida laboral. A continuació, els aspectes a tenir en compte:

 

Calcula les teves necessitats per al futur 

Les circumstàncies personals entren en joc a l'hora de calcular quants diners necessitaràs quan et jubilis. No és el mateix arribar a aquesta etapa amb un habitatge en propietat que haver de continuar afrontant una renda o hipoteca; no és el mateix rebre ingressos de productes d'inversió o habitatges llogats que haver de fer front a deutes. Com tampoc és igual el nivell de despesa de cada persona, ni les seves prioritats a l'hora de fer servir els seus diners. O no gaudir d'una bona salut, ja que és possible que uns certs impediments ens obliguen a gastar més diners. Disposant d'aquesta informació i l'estimació de les necessitats que tindrem durant la jubilació, ens pot ajudar a establir un objectiu d'estalvi que ens proporcioni un complement en forma d'ingrés mensual a la pensió pública de jubilació.

 

Comença a estalviar tan aviat com sigui possible 

L'eina més poderosa amb la qual comptem per a planificar la jubilació és el nostre propi estalvi. Per això el més important és començar a estalviar de forma regular per a la nostra jubilació, ja que el temps i el tipus d'interès compost juga a favor nostre.

• Busca el producte que et permeti obtenir la rendibilitat desitjada a llarg termini i s'adapti al teu perfil de risc. El sistema financer compta amb diverses alternatives d'estalvi i inversió pensades justament per a ajudar als qui desitgen estalviar de manera constant i a llarg termini, especialment per a la jubilació.

• L'objectiu és que l'import destinat a l'estalvi et faci sentir còmode, que et permeti afrontar les teves necessitats del present i que sigui una base de cara al futur. Recorda que pots variar la quantitat en qualsevol moment.

• Diversificar el nostre estalvi per a la jubilació entre diferents actius financers ens permet reduir el risc que estem assumint i en el llarg termini millorar la rendibilitat de les nostres inversions.

 

Revisa el teu pla d'estalvi per a la jubilació cada any

És recomanable revisar l'evolució del pla d'estalvi per a la jubilació de manera anual, i també, després de qualsevol fet rellevant que succeeixi en les nostres vides. És l'única manera de conèixer si estem complint o no els nostres objectius per a introduir en el pla els canvis que siguin necessaris.

 

Com et podem ajudar des de Med1

A Med1 comptem amb un ampli equip d'experts a la teva disposició per analitzar les teves circumstàncies i orientar-te a planificar la jubilació en funció de les teves necessitats. Omple el següent formulari i contactarem amb tu per avaluar la teva situació.

 

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.