Aspectes clau per planificar amb èxit la jubilació

Med1

4 jul. 2023

És important planificar financerament la jubilació molt abans del moment en què arribi per tal d'aconseguir mantenir el nivell de vida que s'ha tingut durant la vida laboral. A continuació, els aspectes a tenir en compte:

 

Calcula les teves necessitats per al futur 

Les circumstàncies personals entren en joc a l'hora de calcular quants diners necessitaràs quan et jubilis. No és el mateix arribar a aquesta etapa amb un habitatge en propietat que haver de continuar afrontant una renda o hipoteca; no és el mateix rebre ingressos de productes d'inversió o habitatges llogats que haver de fer front a deutes. Com tampoc és igual el nivell de despesa de cada persona, ni les seves prioritats a l'hora de fer servir els seus diners. O no gaudir d'una bona salut, ja que és possible que uns certs impediments ens obliguen a gastar més diners. Disposant d'aquesta informació i l'estimació de les necessitats que tindrem durant la jubilació, ens pot ajudar a establir un objectiu d'estalvi que ens proporcioni un complement en forma d'ingrés mensual a la pensió pública de jubilació.

 

Comença a estalviar tan aviat com sigui possible 

L'eina més poderosa amb la qual comptem per a planificar la jubilació és el nostre propi estalvi. Per això el més important és començar a estalviar de forma regular per a la nostra jubilació, ja que el temps i el tipus d'interès compost juga a favor nostre.

• Busca el producte que et permeti obtenir la rendibilitat desitjada a llarg termini i s'adapti al teu perfil de risc. El sistema financer compta amb diverses alternatives d'estalvi i inversió pensades justament per a ajudar als qui desitgen estalviar de manera constant i a llarg termini, especialment per a la jubilació.

• L'objectiu és que l'import destinat a l'estalvi et faci sentir còmode, que et permeti afrontar les teves necessitats del present i que sigui una base de cara al futur. Recorda que pots variar la quantitat en qualsevol moment.

• Diversificar el nostre estalvi per a la jubilació entre diferents actius financers ens permet reduir el risc que estem assumint i en el llarg termini millorar la rendibilitat de les nostres inversions.

 

Revisa el teu pla d'estalvi per a la jubilació cada any

És recomanable revisar l'evolució del pla d'estalvi per a la jubilació de manera anual, i també, després de qualsevol fet rellevant que succeeixi en les nostres vides. És l'única manera de conèixer si estem complint o no els nostres objectius per a introduir en el pla els canvis que siguin necessaris.

 

Com et podem ajudar des de Med1

A Med1 comptem amb un ampli equip d'experts a la teva disposició per analitzar les teves circumstàncies i orientar-te a planificar la jubilació en funció de les teves necessitats. Omple el següent formulari i contactarem amb tu per avaluar la teva situació.

https://med1.med.es/ca/consulta/particulars/pensions/art0723

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.