Tot el que has de saber d’un pla de pensions

Med1

23 oct. 2023

Un pla de pensions és un vehicle d’estalvi voluntari a llarg termini. Aquest producte financer s’adhereix a un fons de pensions (una inversió col·lectiva) i té com a objectiu crear un estalvi per al moment de la jubilació. 

És per això que a l’hora de contractar un pla de pensions s’han de tenir en compte certs aspectes:

 

La rendibilitat

En ser un producte d'inversió, no es pot predir la rendibilitat d'un pla de pensions, ja que aquesta dependrà de les fluctuacions que tinguin els actius en què inverteix. No obstant això, es poden consultar la política d'inversió, el nivell de risc i les comissions, així com les rendibilitats històriques. D’aquesta manera es pot saber com ha anat el pla de pensions en el passat i obtenir informació sobre la qualitat de la seva gestió. Això sí, s’ha de tenir molt present que les rendibilitats passades no garanteixen les futures.

En qualsevol cas, com a client de Med1, tens a la teva disposició un gestor comercial per orientar-te a l’hora de planificar la teva jubilació en base a les teves necessitats.

 

La fiscalitat 

Les aportacions que es fan al pla de pensions permeten desgravar en la declaració de la renda. En concret, es tracta de reduccions en l’IRPF amb un límit anual de 1500€ (en el cas de Metges Mutualistes, aquesta xifra s'afegiria a les possibles deduccions que poden tenir). També hi altres aspectes fiscals que són importants i dels quals et pots beneficiar, com poden ser el moment del rescat, les reinversions o les transmissions a hereus.  Des de Med1 et proporcionem tota la informació que necessites per optimitzar la teva fiscalitat.

 

La liquiditat (rescat dels diners)

La liquiditat dels plans de pensions està restringida al fet que esdevingui alguna de les contingències o situacions excepcionals contemplades en la llei: jubilació, incapacitat laboral, dependència, malaltia greu, desocupació de llarga durada o defunció (en aquest cas en favor de beneficiaris o hereus legals). El capital rescatat del pla de pensions s’integra dins de les rendes del treball, com la pensió pública i el salari. Tant si s’opta per recuperar el pla de pensions en forma de capital com si es fa en forma de renda, sempre formaran part de les rendes del treball i tributaran segons els tipus generals d’IRPF. A més, en pagar impostos, es farà tant pels diners que s’hagin aportat com pel benefici, la qual cosa es coneix com a drets consolidats.

 

La bonificació per traspàs d’entitat bancària

Les entitats bancàries premien amb bonificacions especials el traspàs de plans de pensions des d’altres entitats. Aquesta és una manera de treure un rendiment extraordinari als teus estalvis. Med1, com agent bancari de BBVA, t’ofereix fins a un 5 % de bonificació, una de les més elevades del mercat.

 

Els avantatges de tenir el pla de pensions amb Med1

A més d’aquests aspectes propis dels plans de pensions, també és important el servei que t’ofereix l’entitat financera.  Med 1 t’ofereix una atenció  personalitzada: disposes d’un gestor personal que et manté al dia de la informació més rellevant i a qui podràs consultar qualsevol dubte en cada etapa:

  • durant la pre-incorporació et proporcionarà els detalls de cada producte que millor s’adapti a les teves necessitats;
  • a la incorporació et facilitarà els certificat de pertinença i la documentació de cada pla de pensions;
  • i durant la post-incorporació estarà a la teva disposició per facilitar-te tota la informació sobre l'evolució i situació del pla, les teves aportacions, el valor, les prestacions i els drets econòmics.

A  més, a Med1, com a agents bancari de BBVA, podràs triar entre un ampli ventall de productes en funció de les teus objectius i necessitats, i d’aquesta manera, podràs fer una planificació de la teva jubilació a mida.

 

En cas d’estar interessat a rebre més informació sobre els plans de pensions, omple el següent formulari i contactarem amb tu.

 

Aquest és un text divulgatiu sobre els plans de pensions. Quan hagis decidit contractar un pla, escull el que millor s’adapti a les teves necessitats i beneficia’t de les bonificacions per traspassos externs als plans que estiguin en campanya.

Les aportacions son deduïbles de la base imposable general del IRPF (fins al límit establert en cada moment en la normativa fiscal) a la teva declaració de la renda. 

Abans de contractar, consulta les alertes de liquiditat, l’indicador de risc i el document fonamental present en cadascun dels plans.

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.