Celebrem el dia de l’Educació Financera

Med1

3 oct. 2022

La gran quantitat d’informació financera que tenim al nostre abast, fa que sigui necessari poder comptar amb una bona formació per entendre-la perquè va més enllà dels grans titulars sobre la situació dels tipus interès, creixement econòmic o evolució de les borses. També està lligada al nostre dia a dia personal ja sigui per planificar les properes vacances, els estudis dels nostres fills o la decisió de demanar una hipoteca a tipus fix o variable o perquè és vital entendre com ens afecta la inflació en el nostre dia a dia per decidir sobre els nostres estalvis i/o inversions. 

En conseqüència, davant de les necessitats que es presentin o un cop decidit l’objectiu  financer que volem assolir caldrà pensar en com planificar-se i és aquí on entren en joc els nostres coneixements financers. Perquè tots nosaltres, en un moment o en un altre necessitem entendre com funciona l’economia.

 

Què fa Med1 en termes d’educació financera?

Per a Med1 l’educació financera és el procés per al qual es transfereixen a les persones coneixements, habilitats i competències que les permeten prendre millors decisions financeres personals al llarg de totes les etapes vitals. És per això que l’educació financera s’ha d’impartir a tota la societat, independentment de l’edat o de la realitat social i econòmica, atès que d’una manera o altra tots acabem prenent decisions financeres en el nostre dia a dia. 

Les circumstàncies econòmiques i financeres canvien amb el temps i és necessari adaptar-les al moment actual per treure rendiment als teus estalvis. Amb aquest objectiu, a través del nostre web, una plataforma d’accés lliure i gratuït per a tothom, a Med1 publiquem articles de divulgació financera per a formar i informar sobre diferents aspectes rellevants de les finances de manera clara i transparent. 

 

A més, com a agents bancaris de BBVA, t’oferim gratuïtament l'accés a una planificació financera personalitzada que t’ajudarà a prendre les decisions adequades per al teu futur.

 

Si estàs interessat a planificar les teves finances, sol·licita-la sense compromís omplint el següent formulari i un gestor personal avaluarà la teva situació financera i els riscos als quals estàs exposat, definirà el teu perfil i estudiarà les opcions d’estalvi i inversió que s’adapten a les teves necessitats.

(*) El Dia de l’Educació Financera és una iniciativa promoguda per la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) i el Banco de España en el marc del Pla d’Educació Financera, en col·laboració amb diverses institucions i entitats. Se celebra des de l’any 2015 cada primer dilluns del mes d’octubre des de fa 5 anys, a través de nombroses activitats per tota Espanya i per a tots els públics. El seu objectiu és conscienciar a la societat sobre la importància d’estar financerament formats i formades.