Eficiència energètica i planificació financera

Med1

23 febr. 2022

L'eficiència energètica s'ha convertit en una prioritat en les agendes dels governs de tot el món. Des de les diferents administracions públiques estan posant en marxa mesures i iniciatives per a apostar per la sostenibilitat, de tal manera que serveixin com a guia d'estalvi energètic i, per tant, contribueixin al fet que el planeta sigui més sostenible. 

A més, l’eficiència energètica està també lligada a l’estalvi econòmic i per és això que, des de Med1, compromesos també amb l’Agenda 2030, volem ajudar els nostres clients a fer la transició a un món més sostenible fomentant l'eficiència energètica i millorant la planificació financera de la seva economia domèstica.

 

Pautes d’estalvi i eficiència energètica

Les fonts energètiques tradicionals són cada vegada més costoses i tenen un impacte rellevant sobre el medi ambient. Per tant, tenir un consum responsable d’energia és el primer pas per millorar d’una banda l’eficiència energètica i de l’altra el nostre estalvi. Quines recomanacions hi ha per a la millora en l'eficiència energètica?

  • Apagar els aparells que no s’estiguin utilitzant. Apagar a la nit tots els equips que no necessitin estar en funcionament pot suposar un estalvi de fins al 10%. 
  • Escollir els aparells de menor consum energètic. Comprovar les etiquetes energètiques. 
  • Activar les funcions d’estalvi d’energia d’aquells aparells que disposin de l’opció.
  • Comptar amb llums de baix consum i apagar-les en les zones que estiguin inutilitzades és una senzilla i bona pràctica que agrairàs quan arribi la factura de la llum.

Aquestes mesures, que per si soles poden semblar insignificants, però al cap del temps poden tenir una gran repercussió en la millora de la teva economia, el teu benestar i al medi ambient. A curt termini, generaràs un estalvi i construiràs un hàbit d’eficiència que contribuirà a la millora de la teva planificació financera i et permetrà treure un rendiment al teus estalvis i millorar el teu benestar de cara al futur. 

 

La inversió sostenible als mercats

La sostenibilitat  també es fa notar als mercats, que preveuen un creixement exponencial. Tanta és la demanada que cada dia s’amplia l’oferta de productes d’estalvi i inversió sostenibles. Des de les zero emissions, al moviment elèctric (cotxes i digitalització) passant per aquelles companyies que tenen polítiques d’igualtat. 

Si estàs interessat a fer una inversió sostenible, els nostres gestors et presentaran l’àmplia gamma de productes d’inversió sostenible tant nacionals com internacionals. Entre ells, destaca el “Nordea 1 - Global Climate and Environment Fund”, el quals acumula una rendibilitat durant el 2021 del 33 %. 

A Med1, com agents bancaris el BBVA,  posem a la teva disposició un equip de gestors comercials que t’ajudaran a fer una planificació financera i d’estalvi personalitzada i adaptada a les teves necessitats. Omple el següent formulari i t’informarem sense cap compromís.

Avís legal: El valor de tota inversió està subjecte a fluctuacions de mercat, sense que costos o rendibilitats passades condicionin o generin drets en el futur, podent la rendibilitat arribar a ser nul·la o negativa. En els  FI que s’esmenten és fonamental consultar el Fullet del Fons i el Document de Dades Fonamentals per l’Inversor.

 

Nordea 1 – Global Climate and environment és un fons d'inversió gestionat per BBVA Asset Management SGIIC, SA, i comercialitzat per BBVA, i pot consultar la informació legal preceptiva, les seves característiques registrades i el seu fullet complet a la pàgina web del banc en el següent enllaç  

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.