Com planificar l’economia familiar per iniciar l’any amb tranquil·litat

Med1

15 des. 2022

Arriba l'època de l'any en la qual més diners es dediquen a regals i compres, la qual cosa pot suposar despeses extraordinàries. Les festes nadalenques, a més de trobades familiars i celebracions, suposen una despesa extra per a les nostres carteres: regals, menjar, roba, etc. Si a aquest desemborsament hi sumem l’augment del preu de serveis bàsics com el gas, els carburants i l’habitatge, la veritat és que la temuda costa de gener es pot complicar més de l’habitual. Per això, administrar i gestionar les finances personals de manera eficaç esdevé indispensable durant aquestes dates. 

 

Recopilem alguns consells per a anticipar la costa de gener

Compra només l’indispensable. És el moment de procurar comprar només aquells productes que realment necessites i desfer-te dels capricis superflus.

Recicla tot el que puguis usar d'anys anteriors. No fa falta renovar el vestuari per complet amb nous vestits i vestits de festa si es tenen d’altres d'anys anteriors. Tampoc és imprescindible comprar nova decoració nadalenca si guardem la d'altres vegades, encara que la d'enguany sigui més moderna i espectacular. Si en aquests àmbits intentem no gastar, o fer-ho el mínim possible, estarem fent un gran pas.

Planifica la teva economia domèstica. Encara que pot semblar insignificant, planificar les nostres despeses domèstiques és molt més determinant del que imaginem. Per això, et proposem que elaboris un pressupost màxim de despesa que et permeti saber la capacitat de compra exacta que tens. I, el més important, no sobrepassar-la.

Practica un consum responsable. Encara que hi hagi despeses fixes de difícil supressió com l’aigua, la llum o el gas, la veritat és que les podem reduir si portem a terme un consum responsable. Això vol dir no gastar més del compte: apaga els llums, dutxa’t només el temps necessari, tanca l’aixeta quan et rentis les dents o freguis els plats, etc.

Compara preus. No compris per impuls; compara preus amb altres botigues. Aquest mètode ens ajudarà a saber si el preu que estem disposats a pagar és el més ajustat o no.

Defineix un pressupost per a cada despesa. Analitzar els ingressos, els estalvis i les possibles despeses t’ajudarà a saber de quin pressupost disposes. Analitza els pagaments que has de fer amb la targeta de crèdit per tenir en compte el dia que has de pagar la despesa. 

Alternatives de finançament. Si decideixes que no pots prescindir de cap compra, compromís o altres despeses pròpies d'aquestes festes, des de Med1 t’oferim diferents alternatives per a finançar les teves compres.

Un dels factors més importants per a superar aquestes dates i aconseguir estalviar és l'organització i la previsió. Però tots aquests consells són aplicables al llarg de l'any. La millor manera de preveure i gestionar les finances és plantejar un pla financer que tingui en compte les despeses del dia a dia i totes les despeses extra que poden venir.

A Med1, com agents bancaris el BBVA, posem a la teva disposició un equip de gestors comercials que t’ajudaran a fer una planificació financera personalitzada i adaptada a les teves necessitats. Omple el següent formulari i t’informarem sense cap compromís.

 

NOTA:  Aquest és un text divulgatiu i d’actualitat amb consells sobre una bona gestió de les despeses personals i familiars. No es promociona ni es fa publicitat de cap producte bancari o financer en concret.

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.