L’estalvi en edat infantil com a projecció de futur

Med1

15 nov. 2022

Sens dubte, assegurar un patrimoni financer per als nostres fills és una de les nostres principals prioritats. No obstant això, hi ha molts pares i mares que en algun moment han pensat a deixar guardats els diners a una guardiola o en un compte corrent, però malauradament quan el nostre fill els vulgui recuperar, probablement haurà perdut una part molt important del seu valor per l'efecte de la inflació. Perquè els diners perden poder adquisitiu al llarg del temps. 

Els experts aconsellen posar els diners a treballar al més aviat possible per a posar el pas del temps a favor dels nostres fills i evitar que la inflació es mengi l'estalvi. Warren Buffett, el millor inversor de tots els temps, sol dir que una de les coses de les quals es penedeix en la seva vida és no haver començat a invertir abans. I ho va fer amb 11 anys! Això significa que, sense importar si el teu fill(a) tot comença la secundària o ja s’uneix al món laboral, tens la gran oportunitat d'ajudar-lo a establir bons hàbits d'inversió.

 

Quins són els avantatges de començar a invertir els estalvis en edat infantil? 

L'enorme diferència entre començar a invertir abans o després en el temps permet aprofitar millor l’anomenat interès compost. És a dir, quan inverteixes a llarg termini i reinverteixes els dividends és millor; com més gran és el temps d'inversió, més creix la rendibilitat. 

Un altre factor pel qual les inversions a llarg termini són recomanables és la rendibilitat. La història ens ha demostrat que com més temps romans invertit, menor és el teu risc, doncs els mercats, a la llarga, tendeixen a créixer. I per tant, en cas de períodes d’inflació elevada, mantenir les inversions en el temps, evita que el valor dels diners decaigui.

Per a posar en marxa aquesta filosofia el primer que s’ha de fer és planificar de forma sistemàtica una sèrie d'aportacions mensuals o trimestrals. La inversió inicial fa que hi hagi una suma de diners significativa des del principi i en invertir de forma periòdica reduïm el risc de la inversió. Els diners que invertim generen interessos, que alhora, generaran interessos si no retirem els guanys que anem tenint. Per aquest motiu el factor temps pesa més que el factor estalvi. 

 

Us mostrem un exemple per a l'estalvi en edat infantil:

Els pares de la Laia, actuant en la seva representació, aporten 1000 euros que li han regalat a la Laia pel seu aniversari i estalvia des dels 10 anys amb l’ajuda dels seus pares 100 euros al mes (1200 euros a l'any) que els pares, en la seva representació, inverteixen al 5 % anual. En Joan en canvi inverteix als 25 anys el doble, 200 euros al mes (2.400 euros a l'any), que inverteix també al 5 % anual.

Fixa’t en el resultat: quan arriben als 65 anys, les aportacions mensuals de la Laia (1000 € + 1.200*55 anys estalviant=67.000 euros) s'han convertit en 350.000 euros, mentre que les del Joan (2.400*40 anys estalviant = 96.000 euros) tot i ser majors s'han quedat en prop de 300.000 euros. Els estalvis de la Laia han estat més temps treballant i conseqüentment han crescut exponencialment resultant en un muntant major.

Estalviar és una qüestió d'hàbit i fomentar-ho des d'una edat primerenca ajudarà els nens a entaular una bona relació amb els diners, que els servirà de base quan es converteixin en ciutadans econòmicament actius.

 

Què podem fer a Med1 per ajudar-te amb l’estalvi dels teus fills? 

Sigui com sigui, un expert financer professional pot ajudar-te a administrar els diners dels teus fills. Aquest expert et mostrarà quines són les millors inversions que es poden fer en funció del  perfil de risc i de l’horitzó temporal. A Med1, com agents bancaris del BBVA –entitat autoritzada per prestar serveis financers-,  t’ajudem a fer una planificació financera i et donem accés a totes les opcions d’estalvi i d’inversió que gestiona el BBVA perquè triïs la que s’ajusta a les teves necessitats.

Consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i un assessor comercial contactarà amb tu.

 

Avís legal:

Aquest és un text divulgatiu sobre estalvi. No es promociona ni es fa publicitat de cap producte d’estalvi ni d’inversió en concret, i, en tot cas, cal advertir, segons manen el Banc d’Espanya i la CNMV, que la rendibilitat de les inversions està sempre subjecta a les fluctuacions de mercat, que les rendibilitats passades no condicionen ni preveuen drets en el futur, que la rendibilitat de determinats productes pot ser nul·la o, en el pitjor dels casos, negativa, així com que les inversions estan lligades al factor risc i s’ha de determinar prèviament el seu perfil d’inversor.

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.