Com millorar les finances després de Nadal

Med1

20 gen. 2021

Comença un nou any, el moment perfecte per a plantejar-se el futur financer. Les despeses extra de les festes han quedat enrere, i cal veure els mesos esdevenidors com una oportunitat per a superar amb èxit la costa de gener.

Aquests consells t'ajudaran a tenir una millor organització financera i superar la costa de gener amb èxit:

Crea un pressupost

Revisa les teves finances per a saber quina és la teva situació real. D'una banda, tingues en compte els ingressos dels quals disposes. D'altra banda, calcula les despeses corrents. I no oblidis incloure certa quantitat per a possibles imprevistos que puguin sorgir. Amb aquestes dades, i sent realista, fes una previsió de despeses. D'aquesta forma, pots saber quin és el teu pressupost i tenir una informació imprescindible per a prendre decisions.

Fixa objectius

Una vegada que coneguis el teu pressupost, planteja quins vols que siguin els teus objectius financers a curt, mitjà i llarg termini. El següent pas és prioritzar i fer-te un pla sobre com aconseguir-los.

Sabent quina és la teva situació financera i els teus objectius pots fixar a nivell més pràctic unes metes de despesa màxima i d'estalvi. Això no sols t'ajudarà a millorar les teves finances després de Nadal, sinó a crear un bon hàbit que millorarà la teva situació econòmica a mitjà i llarg termini.

Retalla despeses

A l'hora d'establir prioritats, t'adonaràs que hi ha despeses que realment no són necessaris. Pots revisar el que gastes en oci, per exemple. O valorar si és necessari pagar un gimnàs per a fer esport quan pots anar amb bicicleta al treball. De fet, hi ha molts entreteniments que et poden ajudar a estalviar diners.

Analitzar les despeses habituals és molt efectiu. Per exemple, revisar els contractes de telèfon, gas, electricitat, les assegurances, les botigues de comestibles on pots trobar els productes que vols a millors preus, etc. Fer canvis en aquestes partides pot suposar un petit estalvi al mes, però al cap de 12 mesos, l'estalvi és important.

Liquida els deutes

Nadal és una època en la qual moltes vegades s'usa més del recomanable la targeta de crèdit. Si t'has proposat millorar les teves finances després de Nadal un pas important és tractar de liquidar aquests deutes al més aviat possible. Igualment si tens altres deutes anteriors.

Aprofitar i reciclar

Canviar petits hàbits per a cuidar millor les teves coses o fer manteniments (per exemple, del cotxe, la rentadora, el rentavaixella, etc.) per a fer que durin més. A més, també pots aprofitar millor el que ja tens, com tot això que tens guardat en els armaris des de fa temps.

Un nou any significa una nova oportunitat per a encarar les teves finances i aconseguir tot el que t'has proposat. No deixis passar aquesta nova oportunitat.

 

A Med1 comptem amb un ampli equip de gestors comercials amb dilatada experiència que t’informaran sobre com planificar el teu estalvi. Com a agents bancaris de BBVA, posem al teu abast una àmplia gamma de productes d’inversió per poder seguir una estratègia d’inversió diversificada adaptada a les teves necessitats. Consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i un assessor comercial contactarà amb tu.

Aquest és un text divulgatiu i d’actualitat sobre l’estalvi. No es promociona ni es fa publicitat de cap producte bancari o financer en concret, i, en tot cas, cal advertir, segons mana el Banc d’Espanya, que la rendibilitat de les inversions està sempre subjecta a les fluctuacions de mercat, que les rendibilitats passades no condicionen ni preveuen drets en el futur, així com que la rendibilitat de determinats productes pot ser nul·la o, en el pitjor dels casos, negativa.

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA).     Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.