Com reduir el risc en les inversions a través del temps.

Med1

22 febr. 2021

Tothom entén que és prudent i assenyat diversificar el patrimoni en diferents inversions, com una cartera àmplia de valors o fons d'inversió. Consisteix a renunciar a trobar la inversió ideal a canvi de tenir una major seguretat i disminuir el risc del conjunt del patrimoni. Però existeix una altra manera de diversificar que pot ajudar amb les pèrdues temporals amb la teva cartera. Pèrdues que en alguns casos et poden portar a prendre la decisió de vendre i per tant a desfer les teves posicions. I és aquí quan la pèrdua provisional es converteix en una pèrdua real. 

 

Diversificació temporal

La diversificació temporal és molt menys coneguda però és tan útil o més que la diversificació del patrimoni en diferents actius. Consisteix a anar espaiant les compres al llarg del temps. Poden ser intervals regulars de temps o poden ser flexibles en funció de la situació del mercat i els coneixements de l'inversor. L'objectiu és no invertir tot el patrimoni just abans d'una gran crisi o caiguda borsària. De la mateixa forma que en la diversificació per actius es renuncia a trobar la inversió ideal amb la diversificació temporal es renuncia a trobar el moment ideal d'invertir.

Consisteix a invertir de manera periòdica al llarg del temps sense tenir en compte com es mouen els mercats. És igual que pugin, és igual que baixin. Es tracta d'invertir sempre la mateixa quantitat de diners, de manera mensual, trimestral o anual. Tu tries la periodicitat. Amb aquesta mena de diversificació descartes per complet intentar encertar els moments més adequats per a comprar i vendre i es deixa a banda el factor emocional. 

Invertir sempre la mateixa quantitat et permet comprar més quan baixen els preus i menys quan pugen. Amb el pas del temps es converteix en una tècnica d'allò més efectiva. Aquelles compres que vas fer a preus més baixos són les que et donaran un plus de rendibilitat quan el mercat es giri cap amunt.

Per a seguir una correcta estratègia de diversificació temporal i treure’n el màxim rendiment,   és important mantenir-se ferm amb el pla marcat en els moments complicats i continuar fent les aportacions periòdiques. 

A Med1 comptem amb un ampli equip de gestors comercials amb dilatada experiència que t’informaran sobre com planificar el teu estalvi. Com a agents bancaris de BBVA, posem al teu abast una àmplia gamma de productes d’inversió per poder seguir una estratègia d’inversió diversificada adaptada a les teves necessitats. Consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i un assessor comercial contactarà amb tu.

 

Aquest és un text divulgatiu i d’actualitat sobre l’estalvi i la seva rendibilitat a través de la inversió diversificada. No es promociona ni es fa publicitat de cap producte bancari o financer en concret, i, en tot cas, cal advertir, segons mana el Banc d’Espanya, que la rendibilitat de les inversions està sempre subjecta a les fluctuacions de mercat, que les rendibilitats passades no condicionen ni preveuen drets en el futur, així com que la rendibilitat de determinats productes pot ser nul·la o, en el pitjor dels casos, negativa.

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.