Estalviar com a propòsit d’Any Nou

Estalviar, proposits, objectius any nou,

13 gen. 2020

Aquesta és l'època de l'any en què reflexionem sobretot el que hem fet en aquest últim període i sobre com volem ser d'ara endavant. Molts establim propòsits d'Any Nou que ens ajudin a millorar en certs aspectes: deixar de fumar, alimentar-nos millor, o aprendre un idioma són alguns dels més populars. Però, per alguna raó, pocs som els que complim amb els nostres propòsits fins a la fi de desembre. A més dels mencionats, estalviar diners és el propòsit més popular d'Any Nou. Però, per què la majoria de les persones fallen a l'hora de mantenir els seus propòsits a través del temps? La resposta és clara: perquè no creen un pla d'acció. La falta d'una guia segura per a continuar és el que fa que la gent torni als seus hàbits anteriors. El millor que pots fer és prendre't aquest any com una oportunitat per a establir millors hàbits financers, que et serviran tant per al 2020 com en els següents anys.

 

Organització

L'inici d'un nou any és el millor moment per a revisar els teus comptes. Aprofita el moment per a fer números, comptabilitzar les teves inversions i les teves despeses, i comença a detectar la quantitat de diners que pots estalviar.

 

Establir un objectiu

Estalviar és un hàbit que comporta una disciplina. Per això, abans de començar has de definir el teu propòsit per a poder seguir una estratègia i anar avaluant cada pas.

 

Compromís

Si vols estalviar no podràs fer-ho sense una bona planificació. Estableix un compromís per a definir la periodicitat (de manera setmanal, mensual) i quina quantitat. El millor és destinar aquest import de diners a principi de mes, per a evitar gastar-lo. A més, per a definir la quantitat dels teus ingressos que anirà destinada a l'estalvi, existeixen productes bancaris que ho fan per tu.

 

Automatització

Una de les claus per a complir rigorosament els teus propòsits d'any nou és aconseguir integrar-los en la teva rutina. Que formin part del teu dia a dia i siguin processos automàtics.

La constància és el més important si vols que alguna cosa es converteixi en un nou hàbit. A l'hora d'estalviar diners, per exemple, diposita els diners en el teu compte d'estalvi de manera periòdica i repetitiva: setmanal, quinzenal, mensual, que sigui una cosa automàtica.

 

Revisió de l’estratègia

És important no perdre mai de vista la nostra meta. Per a això, un dels aspectes clau serà revisar l'estalvi periòdicament. A més, hauràs de fer un seguiment de les teves inversions; és probable que la teva situació laboral o personal canviï, variïn els mercats o que hagis de fer front a un pagament que no tenies previst.

 

Per descomptat, per a estalviar no només és imprescindible tenir una bona organització i disciplina, també serà necessari complementar-ho amb petites accions com disminuir les despeses domèstiques, evitar temptacions i capritxos, així com comparar preus i aprofitar al màxim ofertes i promocions.

 

A Med1, com agents bancaris del BBVA, t’oferim el producte o servei del BBVA que millor s’adapti a les teves necessitats en tot moment. Consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i contactarem amb tu.

 

MEDONE SERVEIS Financers, S.L.U; NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.