Què és l'estalvi sistemàtic i els seus avantatges

Med1

19 març 2024

El sistema d'estalvi periòdic és un mètode basat en la idea d'un estalvi a través d'una inversió constant i periòdica. És a dir, destinar durant la teva vida laboral una quantitat a invertir periòdicament per gaudir al futur d'una situació econòmica que permeti mantenir els nivells de vida actuals.

Per portar a terme aquest mètode d'estalvi, una de les claus és comptar amb un pressupost, que inclogui els ingressos, despeses i, molt important, la quantitat mensual destinada a l'estalvi com si fos una despesa fixa.

Un altre aspecte fonamental en l'estalvi periòdic és el temps. Com més temps estiguin els diners invertits, més rendiment generaran.

 

Avantatges d'estalviar a través d'aportacions periòdiques i l’estalvi sistemàtic

Encara que estalviar implica esperar un determinat període de temps per a aconseguir allò que s'ha fixat com a meta o objectiu, a canvi s'obtindran una sèrie de beneficis:

  • Rendibilitat: l'interès compost fa que el capital aportat mensualment generi un rendiment, s'acumula a les aportacions i es reinverteix, multiplicant així el rendiment. I és que és més eficient començar a invertir com més aviat millor, encara que sigui a poc a poc i amb contribucions modestes, que esperar a acumular una quantitat i després invertir-la de cop.
  • Protecció davant de la inflació: invertir de manera sistemàtica contribueix a reduir el risc ja que són aportacions periòdiques i mantingudes al llarg del temps, els efectes de la inflació es dilueixen i, per tant, no afecten tan directament els teus estalvis.
  • Flexibilitat: pots triar la periodicitat i la quantitat de les inversions així com modificar-les quan creguis oportú. Les aportacions no són obligatòries. Si en una ocasió ens veiem realment esgotats, sempre és possible suspendre-les o modificar-les per a reduir el seu import.
  • Sense permanència: permet disposar en qualsevol moment dels teus estalvis.
  • Comoditat: només has de valorar quina és la quantia mensual que creus que pots comprometre't a estalviar i, una vegada determinada aquesta xifra, ordenar una transferència periòdica des del teu compte corrent al producte d'inversió (o conjunt de productes) que hagis triat. 
  • Compromís: com les aportacions es produeixen de manera sistemàtica, evitaràs la temptació de caure en pensaments com "és que estic a fi de mes i ja he gastat més del compte". En aquest sentit, invertir de manera periòdica ajuda a tenir la disciplina necessària per a aconseguir la finalitat d'estalvi a llarg termini.

El sistema financer compta amb diverses alternatives d'estalvi i inversió pensades justament per a ajudar als qui desitgen estalviar de manera constant. Des de Med1, treballem per ajudar als nostres clients en la seva planificació financera de manera que els permeti afrontar el present i preparar un futur que els permeti mantenir el nivell de vida actual.

Consulta’ns sense compromís a través del següent formulari i un gestor comercial contactarà amb tu.

 

Avís legal:

Aquest és un text divulgatiu sobre estalvi. No es promociona ni es fa publicitat de cap producte d’estalvi ni d’inversió en concret, i, en tot cas, cal advertir, segons manen el Banc d’Espanya i la CNMV, que la rendibilitat de les inversions està sempre subjecta a les fluctuacions de mercat, que les rendibilitats passades no condicionen ni preveuen drets en el futur, que la rendibilitat de determinats productes pot ser nul·la o, en el pitjor dels casos, negativa, així com que les inversions estan lligades al factor risc i s’ha de determinar prèviament el seu perfil d’inversor.

 

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.