Com estalviar segons la teva edat

med1

16 des. 2019

El cicle de l'estalvi és la culminació d'una sèrie de fases que estan interconnectades a mida que es van complint i on cada pas és rellevant en el seu conjunt. Així, en el cicle financer, les etapes vitals s'interrelacionen i prenem decisions que influeixen en fases posteriors. Cada pas que donem, determinarà els estadis següents.

 

L'estalvi en la infància

Implantar bons hàbits durant la infància és fonamental. No importa tant la quantitat ni el mètode d'estalvi, sinó l'aprenentatge. Es recomana que els pares fomentin l’estalvi dels seus fills i filles a través de tres passos: planificar, estalviar i comprar. Aquest procés és una experiència positiva per a ells, ja que veuen recompensat el seu esforç i aprenen com amb paciència, temps i petites aportacions poden aconseguir els seus objectius.

 

L'estalvi durant la joventut

La joventut és el moment d'eclosió de projectes que requereixen un pla per a aconseguir-los. Sovint són objectius realitzables en un curt termini, com el primer lloguer d'un habitatge, el permís de conduir, un màster o un gran viatge. Els joves comencen a ser conscients del que costa guanyar diners i es gesta una primera consciència sobre el concepte “previsió”. És en aquest moment quan majoritàriament iniciem la carrera laboral i, malgrat la possible precarietat, especialment en edats més primerenques, és el moment perfecte per a iniciar una estratègia d'estalvi el potencial del qual radica no en el quant, sinó en el des de quan. 

 

L'estalvi durant la vida adulta

Etapa clau per a elevar tot el potencial del procés de l'estalvi. La vida adulta és el terreny en el qual cimentar els grans projectes, professionals i personals. És moment de tirar arrels i assegurar que aquestes arrels tindran el manteniment necessari per a garantir un futur sense sobresalts ni carències a través d'un pla d'estalvi amb el qual apuntalar els fonaments de la tranquil·litat del demà.

 

L'estalvi en la maduresa

Una etapa que posa en relleu l'important que és haver passat per les anteriors perquè aquesta tingui el màxim rendiment. Qualsevol esforç anterior obté la seva resposta i model final. És l'hora de tirar a volar i gaudir de tot allò pel que s'ha barallat en les etapes anteriors. Les decisions del passat cobren forma i marquen els límits de la tranquil·litat que ha de regnar en aquesta etapa, pròpia de la jubilació.

 

Med1, gràcies a l’acord de col·laboració que tenim amb el BBVA, t’oferim el producte o servei del BBVA que millor s’adapti a les teves necessitats en tot moment. Consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i un gestor comercial contactarà amb tu.

 

MEDONE SERVEIS Financers, S.L.U; NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.