Aportacions periòdiques a fons d’inversió

A l’hora d’invertir ho podem fer de forma puntual amb una quantitat determinada o de forma sistemàtica amb petites aportacions. A Med1 t’expliquem les avantatges de fer petites aportacions periòdiques. Descobreix-les

7 oct. 2019

Una forma de treure un major partit als teus estalvis és fent aportacions periòdiques a un fons d'inversió. Això significa que en comptes d'invertir de cop una quantitat de diners en un fons, el que faràs serà aportar mensualment noves quantitats amb les quals subscriure més participacions.

Avantatges de les aportacions periòdiques

En l'àmbit de la inversió i l'estalvi, existeixen determinades recomanacions que poden considerar-se com a “bones pràctiques” per a l'inversor. Una d'elles és la de prevaler la inversió periòdica enfront de la inversió puntual.

Flexibilitat i estalvi còmode: com a inversor, tu decideixes quina quantitat aportaràs periòdicament al teu fons d'inversió, una aportació que sigui còmode, que no et suposi un gran esforç, que pots automatitzar i que també pots suspendre temporalment, ampliar o reduir en funció de les teves circumstàncies. Per petita que sigui aquesta xifra, establiràs un hàbit d'estalvi.

Liquiditat: es pot disposar de la quantitat que es necessita gairebé immediatament si es dona el cas. El partícip es pot retirar, en part o totalment, del fons en qualsevol moment només sol·licitant a la Societat Gestora el reembors de les participacions.

Diversificació dels riscos del mercat: en realitzar subscripcions de participacions cada mes, les pujades i baixades del mercat t'afectaran menys. Per això, amb les aportacions periòdiques són previsibles uns resultats més estables en el llarg termini que amb una aportació puntual.

Planificació de l'estalvi sistemàtic: a través d'aportacions periòdiques podràs planificar millor els teus objectius d'estalvi i inversió a llarg termini  sense per això comprometre la teva estabilitat financera actual. Si estableixes uns objectius realistes i ho fas amb l'antelació suficient, la rendibilitat que hauràs d'exigir a les teves inversions serà més baixa i, per això, més factible d'aconseguir.

Aquestes consideracions pràctiques no són en cap cas una recomanació o invitació inversora, ni la publicitat de cap producte o servei.  A Med1, gràcies a l’acord de col·laboració que tenim amb el BBVA, t’oferim l’accés al que millor s’adapti a les teves necessitats en cada moment. Consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i un gestor comercial contactarà amb tu.


MEDONE SERVEIS, S.L.U; NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.