Consells per a inversors novells

Med1

26 jul. 2019

Hi ha diverses opcions d'inversió a través dels quals podem canalitzar els nostres estalvis. Prendre la decisió de triar la més interessant i de quina manera es gestiona pot suposar tot un repte per a aquell que no domina els coneixements financers. Des de Med1 et donem algunes pautes o recomanacions:

 

1. Fons d'inversió

Són molt avantatjosos per dues raons: redueixen el risc per part de l'inversor -ja que és un producte que inverteix de manera diversificada- i permet també delegar la presa de decisió a un equip gestor professional.

 

2. Inverteix petites quantitats de forma sistemàtica

El primer fons d'inversió a triar hauria de ser un fons que permeti fer aportacions còmodes per a tu. D'aquesta manera, es comença a invertir a poc a poc i de forma regular, invertint alhora en un fons d'inversió sota la fórmula de l’interès compost.

 

3. La clau és diversificar

El nivell de risc augmenta quan invertim de manera focalitzada en un mateix actiu, en una única empresa o ho apostem tot a una única àrea geogràfica. Si, per exemple, invertim en accions d'una empresa i el seu valor disminueix, en invertir en un tipus de producte la cartera es veu devaluada i pot registrar pèrdues superiors a les que som capaces de suportar. Per això, la clau és diversificar. Hem de tenir en compte que el nombre d'accions de diferents empreses també és important, ja que amb accions d'una sola empresa, el risc és molt elevat. Per això, a mesura que augmentem el nombre d'accions de diferents empreses, la corba del risc es va suavitzant, repartint-se entre diferents empreses que difícilment aniran malament alhora.

 

4. Una cartera internacional o global

No és aconsellable invertir en un únic país o àrea geogràfica. De fet, les diferents economies funcionen cadascuna al seu ritme, economies que es troben en una fase més avançada o de maduració del cicle econòmic, i unes altres que just comencen a sortir d'una recessió i inicien una fase més expansiva. Per aquest motiu, és molt important incloure diferents àrees geogràfiques en la nostra cartera de valors. Diversificar és augmentar les possibilitats de guanyar.

 

5. Seguiment continuat

És important realitzar un monitoratge de forma periòdica de les fluctuacions i evolució dels mercats financers, per saber en tot moment com mantenir la teva cartera perfectament adaptada al teu nivell o perfil de risc. 

 

Tots sabem que els productes financers que inverteixen en borsa requereixen nivells de coneixement molt elevats. Per això, sempre és recomanable deixar-te aconsellar pels experts. A Med1, gracies a l’acord de col·laboració que tenim amb el BBVA, t’oferim el producte o servei del BBVA que millor s’adapti a les teves necessitats  a tot moment, gràcies a l’acord de col·laboració que tenim amb el BBVA. Consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i un gestor comercial contactarà amb tu.

 

 

MEDONE SERVEIS Financers, S.L.U; NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.