Consells per a comprar una segona casa

Med1

8 jul. 2019

La compra d’una casa és una decisió que requereix una bona meditació. Fins que arriba el dia d’introduir la clau al pany, cal passar per una sèrie de fases prèvies. T’expliquem quines són.

 

1.Estableix els teus objectius

Ser propietari d'una segona casa per a vacances és molt diferent a comprar una propietat d'inversió per a generar ingressos. Aquesta diferència pot afectar les seves finances, incloent els impostos que s’han de pagar sobre la propietat i el tipus de cobertura d'assegurança que necessita.

 

2. Revisa els números. Has de demanar hipoteca?

En el cas que hagis de demanar un préstec hipotecari, considera si tens el pagament inicial que necessites i si pots pagar còmodament una segona hipoteca. A més s’ha de pensar en les despeses addicionals que implica tenir una segona casa, com a impostos sobre la propietat, assegurança, manteniment, reparacions, mobles i quotes per l'administració de la propietat. Les implicacions fiscals d'una segona casa depenen en gran part del tipus de propietat que compris i com la usis. Parlar amb un professional en impostos per a saber com la compra d'una segona casa et pot afectar és una bona opció, ja que podria  qualificar-se per a deduccions d'interessos sobre el préstec hipotecari. 

 

3. Tria el moment adequat

El mes de desembre és una bona època per a comprar cases. En general, tota la tardor ho és perquè després de la temporada estival tendeixen a baixar tant els preus com la demanda. A més, aquells propietaris que tenen propietats en venda i no han aconseguit liquidar-les al llarg de tot l'any, solen estar més disposats a vendre a final d'any. També es considera un bon moment per a invertir en propietats immobiliàries la primavera, ja que els preus encara no s'han disparat com ho fan a l'estiu i són els millors mesos de l'any per a treure-li rendibilitat a la propietat.

 

4. Analitza l'estat de l'habitatge

No és el mateix comprar un habitatge d'obra nova o sobre pla que una de segona mà. Cada tipologia té les seves particularitats. Les cases de recent construcció tenen al seu favor que les qualitats solen ser millors i l'estil de la propietat més modern. No obstant això, podrien tenir un “però”: la ubicació. En general, les obres noves solen construir-se en zones perifèriques o barris nous, ja que el centre de les ciutats està col·lapsat. Amb els habitatges de segona mà ocorre tot el contrari, estan millor situades però els materials de construcció poden ser de pitjor qualitat o estar danyats. Per això, és important fer números i veure quin tipus és el que més t'interessa.

 

5. Sol·licita les despeses que té l'habitatge

En el mercat immobiliari actual hi ha oportunitats de compra molt interessants quant a relació qualitat-preu. No obstant això, a vegades aquests habitatges tenen parany, perquè les despeses de manteniment pot ser molt elevades. Per això, és important que abans de decidir la compra sol·licitis al propietari una estimació de les despeses. També és aconsellable informar-se sobre les despeses de comunitat, així com del que es paga anualment d'IBI (Impost de Béns Immoble).

 

6. Zona d’equipaments

Adquirir una casa en una zona de platja garanteix el seu valor i també que es pugui llogar-la si un dia es decideix rendibilitzar-la. Si es compra amb la idea de no lligar-se al lloc, sinó d'usar l'habitatge uns dies o setmanes i llogar-la la resta de l'estiu o de l'any, s'ha de prestar molta atenció als serveis que té voltant. Perquè resulti còmoda als potencials inquilins, s'ha de tenir un aparcament accessible, supermercats pròxims, servei mèdic a prop, bones connexions i una oferta d'oci més que acceptable.

 

A Med1, gràcies a l’acord de col·laboració que tenim amb el BBVA, posem al teu abast el pla que millor s’adapti a les teves necessitats en tot moment. Consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i un gestor comercial contactarà amb tu.

 

 

MEDONE SERVEIS, S.L.U; NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.