Què és la llibertat financera i consells per assolir-la

La llibertat financera està directament relacionada amb el benestar econòmic d'un individu, no amb la seva riquesa

15 nov. 2018

La llibertat financera està directament relacionada amb el benestar econòmic d'un individu, no amb la seva riquesa. Es pot definir com la capacitat que es té de cobrir totes les necessitats econòmiques sense que per a això s’hagi de realitzar cap tipus d'activitat extra. 

Gràcies a una adequada planificació financera, constància i esforç, tothom pot aconseguir estabilitat en les finances personals i, amb el temps, fer créixer els estalvis. Una independència o llibertat financera es pot aconseguir de manera senzilla aspirant a metes realitzables i intentant tenir una salut econòmica prou sanejada perquè una despesa no suposi la fi del món. Es tracta d'aconseguir un benestar econòmic a partir de l'obtenció d'ingressos passius (no procedents del treball) i una gestió adequada de les despeses, de manera que puguem disposar d'un nivell elevat de temps lliure i portar una vida sense lligams, o amb els menys possibles.

Quan aconsegueixes la llibertat financera, els teus ingressos ja no provenen de dedicar part del teu temps a treballar per a uns altres, sinó d'actius que et proporcionen ingressos passius que són prou elevats com per proporcionar-te tots els diners que necessites per cobrir el cost del teu nivell de vida. 

 

Claus per tenir llibertat financera

 

Bon ús dels diners

Aprendre a donar el millor ús als nostres diners, mai gastar més del que un té. I ser disciplinat en les nostres compres, consum i pagaments. 

 

Estalvi del 10 % dels nostres ingressos 

L'estalvi ha de ser un hàbit que s'incorpori en la vida i és la primera estratègia per aconseguir la llibertat financera. Per generar un estalvi de forma constant, és necessari separar cada mes almenys un 10 % o el percentatge que un decideixi guardar – d'acord a les seves necessitats i prioritats- dels seus ingressos totals. Un consell per aconseguir aquest objectiu, és separar en primer lloc el percentatge programat per al teu estalvi i seguidament continuar amb la resta de les teves despeses i obligacions mensuals.  

 

Invertir en ingressos passius

Quan ja tinguis una quantitat important d'estalvis, és necessari que realitzis alguna inversió que t'asseguri alguns ingressos passius (ingressos que reps que hagis de treballar). Alguns exemples són invertir en fons d’inversió que et generin interessos, els dividends provinents d'accions, interessos dels comptes d'estalvi, lloguer d'habitatges o locals, etc. 

 

Gestiona el teu nivell de vida de forma adequada

Si els teus ingressos augmenten evita que, almenys durant el primer trimestre, el teu nivell de vida també vagi en augment. Al contrari, tracta que la forma en la qual vius es mantingui temporalment, ja que molts comencen a gastar tant com guanyen.

 

Mesura les teves despeses

Sigues conscient respecte al que gastes i el que realment necessites per viure, ja que mentre més incorris en despeses innecessàries, més difícil serà tenir independència econòmica.

 

Evita incórrer en deutes

Hi ha els qui passen tota la seva vida pagant deutes. Per això, evita caure en això. Al contrari, si ja tens deutes, llavors traça un pla i intenta sortir al més aviat d'elles, fins i tot si això suposa alguns esforços de la teva part.

 

Enfoca't en els teus objectius

Això permetrà que visquis d'una manera més senzilla. Tenir independència econòmica et permet gaudir de moments sense haver de preocupar-te per com sobreviure. Aquest ha de ser el teu objectiu i per a això has de viure de manera simplificada.

 

Med1 Serveis Financers al teu costat

Els coneixements sempre són una inversió. Amb l'aplicació d'aquests consells i el recolzament de Med1 Serveis Financers podràs aconseguir de manera segura la teva llibertat financera. No obstant això, recorda que implica cert esforç, sobretot al principi, per la qual cosa serà crucial que en primera instància t'enfoquis en els teus objectius.

Si estàs interessat en més informació de com aconseguir la teva llibertat financera, consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i un gestor expert contactarà amb tu.

 

“Med1 Serveis Financers” és un marca registrada que identifica a Medone Serveis S.L.U., amb NIF B-61.910.865, RM de Barcelona, tom 31.642, foli 5, full B-196.873, inscripció 7ª, i domiciliada a 08017-Barcelona, Passeig de la Bonanova, 47. Medone Serveis, S.L.U. posa productes i serveis bancaris i financers al teu abast gràcies a l’acord de col·laboració que manté amb BBVA.