Per què és important tenir una planificació financera personal?

Med1

24 gen. 2024

Què és la planificació financera?

Una planificació financera és un pla en el que es determinen els objectius financers personals i es defineixen les estratègies a executar per assolir aquests objectius.

Per tant, és un conjunt de decisions a prendre al llarg de la vida per tal de donar resposta a les necessitats financeres presents i futures. 

 

Per què és important la planificació financera?

 

1. Prevenir és millor que curar: 

La planificació financera no és simplement una activitat reservada per a aquells que ja han acumulat una gran riquesa; és una eina essencial per a qualsevol persona que vulgui tenir un control sòlid sobre el seu futur econòmic. En establir metes financeres i elaborar un pla per assolir-les, s'està construint un paraigua financer que protegeix contra les tempestes econòmiques inesperades.

 

2. Superar els desafiaments Inesperats: 

La vida és plena d'imprevistos: des d'emergències mèdiques fins a reparacions inesperades a casa. Tenir ben planificat un fons d'emergència és una part crucial de la planificació financera personal. Aquest fons actua com a salvavides financer, brindant la capacitat de superar els desafiaments sense afectar greument l'estabilitat econòmica.

 

3. Construir un futur sòlid:

La planificació financera no només es tracta de bregar amb crisis immediates, sinó també de construir un futur sòlid. Això inclou la creació d'un fons de retir que permeti gaudir dels anys daurats amb tranquil·litat. En estalviar i invertir de manera estratègica, s'estableix un camí cap a la independència financera.

 

4. Evitar deutes descontrolats:

La manca de planificació financera pot conduir a l'acumulació de deutes descontrolats. Establir un pressupost, gestionar deutes i fer servir el crèdit de manera responsable són components essencials d'un pla financer sòlid. Evitar deutes excessius és fonamental per mantenir l'estabilitat financera a llarg termini.

 

5. Adaptabilitat als canvis:

La vida està en canvi constant, i les circumstàncies personals i econòmiques evolucionen amb el temps. Una bona planificació financera permet adaptar-se a aquests canvis de manera eficient. Es tracta de ser proactiu i ajustar el pla segons les necessitats canviants, cosa que brinda flexibilitat i resiliència davant de qualsevol eventualitat.

 

En resum, la planificació financera personal no és simplement una activitat addicional a la llista de tasques pendents, sinó una eina essencial per a la seguretat i estabilitat al llarg del temps. En mirar cap al futur amb una perspectiva financera sòlida, es poden evitar ensurts innecessaris i s'estableix un camí clar cap a l'èxit financer i la tranquil·litat. La inversió en planificació financera personal és una inversió en la qualitat de vida i la seguretat econòmica.

 

A Med1, com agents bancaris el BBVA, posem a la teva disposició un equip de gestors comercials que t’ajudaran a fer una planificació financera personalitzada i adaptada a les teves necessitats. Omple el següent formulari i t’informarem sense cap compromís.

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.