Com estalviar després de vacances

Med1

22 set. 2023

Per estalviar es necessita destinar un percentatge dels ingressos amb el propòsit d’invertir-lo de cara a un objectiu determinat o bé reservar-lo per a una circumstància inesperada. Es tracta d'un hàbit important però que només s'aconsegueix a través d'una bona planificació financera. Des de Med1 proposem fer-ho d’una manera senzilla: a través d’aportacions periòdiques.

L’estalvi periòdic sistemàtic es basa en una forma d’estalviar a través d'una inversió constant i periòdica. Però, per dur a terme aquest mètode d'estalvi, un dels punts rellevants és comptar amb un pressupost que inclogui els ingressos, les despeses i, sobre tot, la quantitat mensual que vols destinar a aquest estalvi de forma sistemàtica, tot i que la puguis anar variant o modificant al llarg del temps.

 

Com estalviar de forma sistemàtica

 

Marca’t un objectiu d'estalvi 

Per estalviar diners, el més fàcil és establir un objectiu, és a dir, comença a pensar per a què  vols poder estalviar, quants diners es necessitaran i en quant de temps. Has de tenir fites a curt termini, com poden ser unes vacances o comprar-nos un cotxe, però també pots establir objectius a llarg termini, com és la jubilació o l’entrada per a un habitatge.

 

Tria productes per a l'estalvi 

Existeix una varietat d’alternatives amb què pots començar la teva planificació financera. Però, per triar el producte amb què canalitzar l'estalvi has d'entendre bé les característiques i veure quin és el que millor s'adapta a les teves preferències i objectius concrets. I per tal de reduir el risc a l’hora d’invertir, és recomanable diversificar, és a dir, no dipositar tots els diners en un sol producte o sector.

 

Periodicitat de l’estalvi 

Un altre factor a tenir en compte és decidir de quina manera vols estalviar. És important fer aportacions periòdiques i, per guanyar costum en l'estalvi, es recomana fer una sèrie de transferències automatitzades mensuals. 

 

Veure créixer els estalvis 

Potser la part més reconfortant del procés d'estalviar diners és comprovar el progrés. La inversió periòdica et permet aprofitar encara més l'interès compost del capital aportat. Això significa que el benefici obtingut al final de cada període se suma a la quantitat inicial, la qual cosa incrementa considerablement els resultats pel fet que cada vegada es van acumulant més interessos i aportacions.

 

Es tracta de buscar i trobar la millor opció tant per a aquells estalviadors que volen establir un pla d'estalvi sistemàtic per mantenir un bon nivell de vida quan arribi el moment de la jubilació, com per aquells que tenen altres objectius o projectes financers a mitjà o llarg termini.

 

Com et podem ajudar a Med1?

 

A Med1, com a agent bancari el BBVA, posem a la teva disposició un equip de gestors que t’ajudaran a fer una planificació financera i d’estalvi personalitzada. T’oferim un ampli ventall productes d’inversió i et facilitem l’accés al que millor s’adapti a les teves necessitats en cada moment.

Consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i un gestor contactarà amb tu.

 

Aquest és un text divulgatiu sobre estalvi. No es promociona ni es fa publicitat de cap producte d’estalvi ni d’inversió en concret, i, en tot cas, cal advertir, segons manen el Banc d’Espanya i la CNMV, que la rendibilitat de les inversions està sempre subjecta a les fluctuacions de mercat, que les rendibilitats passades no condicionen ni preveuen drets en el futur, que la rendibilitat de determinats productes pot ser nul·la o, en el pitjor dels casos, negativa, així com que les inversions estan lligades al factor risc i s’ha de determinar prèviament el seu perfil d’inversor.

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.