Com estalviar durant les vacances

Med1

26 juny 2023

L'estiu és un bon moment per gaudir del nostre temps d'oci amb opcions que no buidin les nostres butxaques. Però, tot i que per a moltes famílies algunes despeses es redueixen o fins i tot desapareixen (col·legis, universitat, classes particulars, calefacció i la llum, etc.), n'apareixen de noves com els campaments d'estiu, viatges i estades a l'estranger, sortides amb amics, etc.

Consells per a estalviar durant les vacances 

Planifica

És convenient preparar un pressupost per als dos mesos centrals de l'estiu. Fes una planificació d'ingressos (nòmina, pagues extres, estalvi específic que per a les vacances hagis fet durant l'any) i despeses estimades (rebaixes, vacances -viatges, estades-, sortides, menjars i sopars etc.), en funció de les teves possibilitats econòmiques, i segueix-lo. Pots preveure destinar una petita part per a imprevistos. Recorda que hi ha despeses que t'esperen a la tornada de vacances i que també cal tenir-les cobertes: col·legis (material), matrícules universitàries, etc.

Flexibilitat turística

Com més oberts estiguem a viatjar en una data o una altra, així com a un lloc concret, més fàcil serà abaratir costos. En la mesura que sigui possible, si hem de viatjar amb avió, evitar fer-ho en cap de setmana, ja que és molt més car. Els dies més barats: els diumenges i els dilluns.

Marcar-se un pressupost diari i intentar no sobrepassar-lo

Si passem uns dies fora del nostre habitatge, és important tenir el pressupost diari i a què el destinarem. Reservar l'hotel amb temps permet trobar millors preus i alternatives. Si l'allotjament disposa de cuina, la despesa a destinar als àpats pot ser la mateixa que a casa.

Compte amb les compres

A part dels desplaçaments i els allotjaments, les diferents compres que es realitzen en les vacances són una de les principals despeses. A les vacances acostumem a relaxar-nos més si anem de compres, o volem comprar algun record. És per aquest motiu que hem de comprar amb responsabilitat.

Transport públic

La majoria de les destinacions turístiques disposen d'una bona comunicació en transport públic. Fes-te amb un pla del metro de la ciutat o consulta les línies d'autobús per als teus desplaçaments de l'aeroport o estació fins al teu allotjament.

Vigila amb les comissions en els canvis de moneda

Si passes les vacances fora de les nostres fronteres, i sobretot si surts de la zona euro, procura evitar canviar més moneda del compte i prioritza el pagament amb targeta. Es recomana canviar moneda en quantitats petites i fora dels aeroports, en punts especialitzats on les comissions solen ser menors. Per a tenir-ho en compte amb temps, pots parlar amb el teu assessor perquè t'informi sobre les comissions que et poden cobrar al país de destinació per treure diners en el caixer amb la teva targeta, tant a dèbit com a crèdit.

Oci gratuït

L'estiu està replet d'ofertes d'oci gratuïtes. Tant si ens quedem a la ciutat on vivim habitualment com si viatgem a una altra per vacances, és important fer totes aquelles activitats que ens poden entretenir, però que no costen diners: espectacles gratis, festes populars, museus, parcs, caminades pel camp, etc.

Dur a terme aquest tipus de recomanacions ens ajudarà a gestionar les finances d'una forma responsable i a controlar les despeses durant les vacances, i a no fer que la nostra salut financera es ressenti.

Què podem fer a Med1 per ajudar-te amb l'estalvi?

A Med1 comptem amb un ampli equip de gestors al teu servei per a fer una planificació financera adaptada a les teves necessitats i, com a agents bancaris del BBVA, et donem accés a totes les opcions d'inversió perquè puguis fer créixer els teus estalvis.

Consulta'ns sense cap compromís a través del següent formulari i un assessor comercial contactarà amb tu.

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.