Com reduir el risc en les inversions amb la diversificació per empreses

Med1

17 maig 2021

Aquesta manera de diversificar consisteix a comprar accions de diverses empreses diferents. No té sentit tenir invertit tots els nostres diners en una sola companyia, ja que si aquesta companyia fa fallida, deixa de pagar dividends o disminueix el seu preu cotització, estem totalment exposats a aquestes circumstàncies. Tenint una cartera d'inversió diversificada en diverses empreses diferents disminuïm el risc doncs si una empresa de la nostra cartera va malament, encara tenim a les restants que aportaran estabilitat. Una cartera ben diversificada ha de tenir una bona varietat de bones companyies amb les quals et sentis còmode. Ho exposem amb dos exemples:

Sense diversificar:

Invertim els 5.000 € en accions d’una mateixa empresa. Aquesta decisió implica que la nostra rendibilitat dependrà exclusivament de l’evolució d’aquella empresa. Per exemple, en el cas d’una empresa de bicicletes, si aquesta va bé, ven molts productes, no té escàndols i treu nous models, és probable que el valor de les accions tendeixi a pujar, i en aquest cas tindrem guanys. Però en cas que les previsions de vendes de l’empresa siguin dolentes, tingui problemes de reputació, les accions baixaran de preu i perdrem una part dels diners. Assumim un risc elevat.

Diversificant:

En aquest cas, invertim els 5.000 € no en una empresa sinó en diverses. D’aquesta manera, la nostra rendibilitat dependrà de la mitjana de totes i no tan sols de l’evolució d’una sola empresa.  Seguint amb l’exemple anterior, si l’empresa que produeix les bicicletes no té models elèctrics però el mercat considera que el futur és en altres marques, el risc que la nostra inversió baixés seria més reduït ja que  una part de les empreses baixa i es compensa amb les que pugen.

Amb aquest exemple només hem tingut en compte un únic sector però seria molt recomanable que la diversificació anés més enllà i s’apliqués invertint en empreses de diversos sectors.

 

A Med1 comptem amb un ampli equip de gestors comercials amb dilatada experiència que t’informaran sobre com planificar el teu estalvi. Com a agents bancaris de BBVA, posem al teu abast una àmplia gamma de productes d’inversió per poder seguir una estratègia d’inversió diversificada adaptada a les teves necessitats. Consulta’ns sense cap compromís a través del següent formulari i un assessor comercial contactarà amb tu.

 

Aquest és un text divulgatiu i d’actualitat sobre l’estalvi i la seva rendibilitat a través de la inversió diversificada. No es promociona ni es fa publicitat de cap producte bancari o financer en concret, i, en tot cas, cal advertir, segons mana el Banc d’Espanya, que la rendibilitat de les inversions està sempre subjecta a les fluctuacions de mercat, que les rendibilitats passades no condicionen ni preveuen drets en el futur, així com que la rendibilitat de determinats productes pot ser nul•la o, en el pitjor dels casos, negativa.

 

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.