Com recuperar la teva economia personal després de les vacances

Med1

12 set. 2022

La tornada de l'estiu és el millor moment per a avaluar les nostres finances. Igual que ens posem propòsits en any nou, a la tornada de les vacances també podem aprofitar per a posar-nos objectius de tota mena com per exemple equilibrar les nostres finances després del període estival.

Per poder gaudir d’una economia domèstica sanejada, des de Med1 et proposem els següents consells:

 

1.Fes un balanç vacacional

Analitza quant vas gastar, si vas complir el teu pressupost i quants càrrecs de la targeta de crèdit et queden per arribar. Així mateix, analitza quin serà el teu pla de tresoreria dels pròxims mesos: els cobraments i els pagaments ineludibles que hauràs d’assumir. No t'oblidis de mirar la targeta de crèdit si l'has utilitzat, si has pagat a crèdit pot ser que organitzant-te i cobrint les despeses abans del pròxim mes no hagis de pagar interessos. Revisa les condicions de la teva targeta per a assegurar-te.

 

2. Defineix les teves fites financeres

Pregunta't què vols aconseguir aquest any, quines són les teves fites financeres. No només es tracta de definir quants diners vols estalviar, sinó també tenir clar per a què vols estalviar. Com més concreta sigui la teva fita, més motivat estaràs per a aconseguir-ho. 

 

3. Redueix despeses

Revisa quines despeses podries retallar (per exemple, analitza i compara els teus proveïdors per a reduir les factures de la llar); elimina totes les subscripcions que ja no usis; planeja el teu menú setmanal per a estalviar en la compra;  evita anar de botigues sense necessitat; canvia algunes opcions d'oci per altres de gratuïtes; valora si cal seguir sent soci del gimnàs si no hi vas i comença a fer esport a l'aire lliure, etc.

 

4. Fes un Pla d’Estalvi Sistemàtic

Una altra de les maneres de pal·liar els efectes del retorn de l'estiu, és mitjançant un Pla d'Estalvi Sistemàtic, una bona eina financera per començar a afermar la nostra cultura de l’estalvi amb vista de futur sense que suposi una retallada excessiva de liquiditat personal. Per exemple, els fons d’inversió, a més dels seus avantatges fiscals, ofereixen  la possibilitat de realitzar petites aportacions periòdiques d’una forma sistemàtica i natural.  Es tracta llavors d'optar per aquells productes que siguin més còmodes per a cada persona i segons el perfil d'estalviador. 

 

Des de Med1, com a agents bancaris de BBVA, posem a la teva disposició un ampli equip de professionals per ajudar-te a fer una planificació financera adaptada a la situació actual  i et donem accés a totes les opcions d’estalvi perquè triïs la que s’ajusta a les teves necessitats. Consulta’ns sense compromís a través del següent formulari i un gestor comercial contactarà amb tu.

 

 

MEDONE SERVEIS Financers, S.L.U; NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.