Per què és important la planificació financera personal?

Med1

28 ag. 2023

La planificació financera és el conjunt de decisions realitzades al llarg del cicle vital amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats financeres presents i futures. A més, una bona planificació financera et permet controlar tots aquells fets rellevants i/o adversitats que es plantegin i que puguin comprometre el teu patrimoni.

Malgrat que existeixen innumerables beneficis, hi ha alguns que tenen més impacte que d’altres. A continuació, et presentem diversos beneficis clau que sorgeixen com a resultat directe de la creació d'un pla financer.

 

Avantatges de la planificació financera personal  

 

Millora la teva qualitat de vida

El control de les teves finances millora el teu benestar personal, proporciona tranquil·litat de vida i et dona seguretat per prendre decisions.

Redueix els teus deutes

Amb un pressupost personal real i ben executat no tindràs el perill de endeutar-te en excés i, sobretot, podràs reduir les dificultats per atendre els teus compromisos de pagament.

Optimitza els teus ingressos i despeses

Ajuda a reduir despeses innecessàries i a generar ingressos addicionals que milloren el nivell de vida de manera immediata.

Genera l’hàbit de l’estalvi a llarg termini

Quant es segueix un pla estratègic per complir els teus objectius financers, aconsegueixes crear un hàbit a l’hora de reduir les despeses, els deutes i el consum i, per tant, generes estalvi a llarg termini.

Preveu el nivell de vida desitjat a l’edat de jubilació

La situació econòmica que et trobaràs en el moment de la jubilació suposa una qüestió de vital importància que determinarà la manera de poder afrontar aquesta etapa de la teva vida.

 

Quins són els passos a seguir en una planificació financera?

 

Assolir els somnis exigeix planificació i disciplina. La presa de decisions financeres ha de tenir suport en un mètode que faciliti la seva coherència i consistència al llarg del temps i que, en definitiva, s'orienti de la millor manera possible a assolir els objectius proposats.

En termes generals, aquest mètode ha de constar dels següents passos:

• Conèixer la teva situació financera personal.

• Analitzar el teu patrimoni i la teva capacitat d’estalvi.

• Identificar les teves necessitats i els objectius financers personals.

• Crear i executar un pla financer per a cada objectiu.

• Avaluar, revisar i actualitzar periòdicament el pla.

Dur a terme una bona planificació financera personal és imprescindible per aconseguir els objectius vitals que tinguis, siguin els que siguin. Sempre serà necessari comptar amb una planificació personal en matèria de finances.

Des de Med1, treballem per ajudar els nostres clients en la seva planificació financera de manera que puguin afrontar el present i preparar un futur que els permeti mantenir el nivell de vida actual. Consulta’ns sense compromís a través del següent formulari i un gestor comercial contactarà amb tu.

 Avís legal:

Aquest és un text divulgatiu sobre estalvi. No es promociona ni es fa publicitat de cap producte d’estalvi ni d’inversió en concret, i, en tot cas, cal advertir, segons manen el Banc d’Espanya i la CNMV, que la rendibilitat de les inversions està sempre subjecta a les fluctuacions de mercat, que les rendibilitats passades no condicionen ni preveuen drets en el futur, que la rendibilitat de determinats productes pot ser nul·la o, en el pitjor dels casos, negativa, així com que les inversions estan lligades al factor risc i s’ha de determinar prèviament el seu perfil d’inversor.

MEDONE SERVEIS, S.L.U (MED1 Serveis Financers), és Agent bancari del BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA, S.A. (BBVA). Dades identificatives: NIF B-61910865; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 31642, foli 1, Inscripció 1ª, Full nº B-196.873.